Dövüş Kulübü 2 (Fight Club 2) - İnceleme


Dövüş Kulübünü izlemeyen yoktur diye tahmin ediyorum ilk olarak  Chuck Palahniuk tarafından kitap olarak yazılan ve 1999 yılında David Fincher tarafından vizyona aktarılan IMDB'den 8,9 gibi yüksek bir puan almış ve 10.sırada yer alarak  kült bir film oldu (hatta bende dahil bir çok kişi filmin kitabından daha iyi olduğunu düşünür).  Chuck Palahniuk hikayenin devamını getirmek istemiş ve Dövüş Kulübü 2'yi çizgi roman olarak piyasaya sunmuş durumda Türkiye'de Ayrıntı Yayınları tarafından basılan çizgi roman şimdilik üç sayıda her sayının 3 farklı kapak resmi mevcut  Benim elimde Dövüş Kulübü 2 Sayı: 0 ve Dövüş Kulübü 2 Sayı: 1 mevcut 0. Sayı Dövüş Kulübü 1 i anlatmakta ve 12 syf.  Dövüş Kulübü 2 Sayı:1 ise asıl hikayenin başladığı nokta  hikayeyi şöyle bir özet geçmek gerekirse.

Ana karakterimiz Sebastian karakter bölünmesi yaşamakta ve kendini kontrol edememektedir kendine pek çok yerde Dövüş Kulübü açar Sebastian bunların hepsinin kendisinin değil Tyler Durden adlı arkadaşının yaptığını sanmaktadır ama filmin sonunda Tyler Durden'ın da kendisinin olduğunu anlar ve ağzına silah dayayarak kendini vurur. İşte Dövüş Kulübü 2 tam vurulmadan sonra Sebastian'ın kendini hastanede bulmasıyla başlar Sebastian kurtulmuş ve bir daha 2.karakter oluşmaması için doktorlar tarafından düzenli ilaca bağlanmıştır, ilaç kullandığı zaman Sebastian gayet iyi bir bireydir ve Tyler onu rahatsız etmez. ama Marla Singer adlı bence deli olan kadın kocasının böyle olmasından rahatsızdır ve onun eski canavar halini özlemektedir bu yüzden Sebastian'ın ilaçlarını şeker gibi şeylerle değiştirir  böylece  Tyler Durden tekrar ortaya çıkar ve her şey 0'dan başlar Dövüş Kulübü Tekrar açılır 


Şunu söylemeliyim Ayrıntı Yayınları tarafından fasikül baskı olarak basılan bu çizgi-roman fiyatıyla eş değer olmayan sayfa sayısına sahip sadece 26 syf. fasikül baskılı bir çizgi romana 6 TL istemek bence değerinden fazla. İdefix deki arkadaşın da dediği gibi "10 ayrı fasikül olarak 25-26 sayfalık çizgi romanlar şeklinde yayınlamak ! tam bir pazarlama keşmekeşi." Ben şahsen almaya devam edeceğim sırf hikayeyi merak ettiğim için ama fiyat politikasının çok yanlış olduğunu düşünmekteyim. 


Artılar 


+ Hikayenin Devamı ve Sürükleyici Bir Hikaye

+ Çizimlerin Kaliteli Oluşu
+ Verdiği Mesajlar
+ 3 Farklı Kapağa Sahip Olması
+ Fasikül Baskı

Eksiler


- Fiyatıyla eş değer olmayan sayfa sayısı 





Share on Google Plus

Yasin Uçar

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder