Into the Wild (Özgürlük Yolu) - Film İnceleme


Giriş 

2007 yılında çıkmış bir filmi ardından geçen 8 yıl sonra incelemek biraz değişik bir durum, bu tarz eski ama izlediğinizde sizi derinden etkileyen filmler için söylenecek kelime "geç kalmışım" oluyor, e ne diyelim geç olsun, güç olmasın be dostlar :)


Özgürlük Yolu adından'da anlaşılabileceği üzere bir "Yol" filmi ve bu yol yine isminden anlaşılacağı üzere Özgürlük için kat edilen bir yol peki neyin özgürlüğü bu ne için ve neden? 

Özgürlük Yolu gerçek bir hikayeden esinlenmiş bir olayı beyazperdeye aktarıyor, esasında Christopher McCandless adlı bir maceraperestin hikayesini konu alan filmin esin kaynağı 1996 yılında Jon Krakauer tarafından yazılan kitaptan filme uyarlanmış hali. Önceden belirtmek isterim ki ne yazık ki kitabı okumak için fırsatım olmadı ve bu yazıyı esasen sadece filmde gördüğüm kadarıyla sınırlı tutacağım. 

Gelişme 

Hikayemiz Christopher'ın üniversite mezuniyetinden sonra başlıyor yüksek bir puanla bitirdiği üniversiteden sonra hiç kimseye haber vermeden ortadan kaybolan Christopher ardında sadece biriktirdiği 24.000 doları hayır kurumuna bağışlanması için bırakıyor. Christopher'ın bu yolculuğa çıkmasının en büyük sebebi var olan düzen ve ona sımsıkı sarılan aptal insanlar, var olan sistemin devam kalıntıları ve sadece yaşamanın herkes gibi olmaya bağlı olduğunu düşünenler Christopher'ın istediği ise bundan çok daha fazlası 

 

"Bana aşk, para, inanç, şöhret veya adalet yerine, yalnızca gerçeği verin."


Aslına bakarsanız pek çoğumuz için durum böyle hepimiz yukarıda sayılan 5 şey için uğraşıyoruz gerçek için uğraşan insanların sayısı ise bulunduğunuz bir toplumda bir elin parmağını geçmeyecek şekilde az eminim.  Christopher'ın yapmak istediği tek şey ise aynen bir hayvanın yaşamını sürdürdüğü gibi yaşamanı sürdürmek, istediği bir yere hiç kimseden izin almadan gitmek, istediği bir saatte kalkmak ve belli bir yere bağlı kalmamak bu yüzden bu yolculuğa adım atıyor Christopher.


Film Alaska'da "Sihirli Otobüs"'ün bulunduğu süreçte ve Alaska'ya gidene kadar Christopher'ın nerelere uğradığını ve neler yaptığını konu alıyor. Filmde en çok hoşuma giden şey Christopher'ın her gittiği yerde bir topluluğa katılması ve onlardan bir şeyler edinmesi ve oradaki insanların hayatlarına dokunması oldu, bu gerçekten önemli örneğin filmde beni en çok etkileyen şeylerden biri  Ron ve Christopher arasında geçen diyaloglar oldu. Bunun yanı sıra Christopher okumayı çok seven biri pek çok önemli yazarın aklınıza kazınacağı sözleri filmde bulunmakta. Bu yol hikayesi dışında Christopher'ın ailevi sorunları'da filmde bolca yer edinmiş kendine.

Sonuç 

Filmde oynayan tüm isimlerin hakkını verdiklerini düşünüyorum başrol Emile Hirsch'in omuzlarında ve kesinlikle bunun ağırlığını kaldırabilmiş kendisi bunun yanı sıra filmde çok fazla olmasa da gördüğümüz yan karakterlerde kesinlikle hakkını tam olarak vermişler... 

Ve filmin en güçlü olduğu yanlarından biri de kesinlikle Müzikleri tek kelime ile harikulade son zamanlarda bir filmde bu kadar iyi parçaların bir arada anlamlı ve uyumlu bir şekilde yedirildiğini hatırlamıyorum açın oynatma listesini bir gözünüz yıldızlara bakarken düşleyin bir de bu hikayeyi...




Özgürlük  Yolu kesinlikle en iyi yol filmlerinden biri herkesin hayatına olumlu yönde katkıda bulunacağı bir süre olsun hayatınızı sorgulamanızı sağlayacak bir film kendileri. Metropol'den dumanlı ve zehirli şehirlerden yeşile ve doğaya yolculuğun hikayesi esasında ve eminim filmde anlatılan hikaye Christopher McCandless'ın gerçek hikayesinin çok çok ufak bir kesitidir. 


Özgürlük Yolu için söyleyebileceğim şeyler işte bu kadar eğer benim gibi bunca zamandır izlemediyseniz ve izlemeye bir şeyler arıyorum diyorsanız tam olarak aradığınız bir film Özgürlük Yolu. "Yol Hikayeleri" içerisinde en iyilerinden birisi ve uzunca bir sürede benim için öyle kalacak kendileri...




Hikaye : 9/10

Görsel : 8/10

Müzikler : 10/10

Genel Puan  : 9/10


Türü : Biyografi , Dram , Macera

Alternatifler : Nebraska - Wild - The Motorcycle Diaries


Son Söz : "Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir...”
Share on Google Plus

Yasin Uçar

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. teşekkür ediyorum inceleme için,yorumlarınızı dikkate alarak filme bakacağım.müzikler gerçekten güzele benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp okuduğunuz için, ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Helal olsun be koca yürekli adam.Yasin abi ellerine sağlık valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İclal güzel yorumların için :)

      Sil